Loading...

Милош Јовановић: Србијом царује партитократија која разара друштво (ВИДЕО)

Да су нормалне околности, Демократска странка Србије би сигурно на локалне београдске изборе изашла самостално, али у овим условима сматра да би било крајње одговорно размишљати о укрупњавању опозиције, и то првенствено по политичкој сродности, изјавио је данас лидер ДСС Милош Јовановић.

Он је на седници Главног одбора ДСС рекао и да се та странка није бавила калкулацијама у вези с тим изборима, већ је припремала свој план и програм и “визију развоја града”.

По његовим речима, тема београдских избора је да се омогући развој града, а не да се одлучује о председнику Србије, “ма ко то био”.

Јовановић је поново уопозорио на неопходност обезбеђивања подједнаког третмана странака у медијима и изборних услова за све који учествују на изборима. Он је упозорио да је у “свим сферама живота у Србији на цени парторкрaтија која разара друштво”.

Јовановић је рекао и да је партократија “канцер друштва” и да је има свуда – од медија, до запошљавања преко државне управе и преливања пара из државне управе у приватне џепове.

По његовим речима, први корак за сузбијање тог проблема је измена изборних прописа. Јовановић се заложио и за доношење Закона о пореклу имовине, али не онако како жели власт – да се закон односи на све грађане и за последњих 5 година. Он је навео да ДСС сматра да би закон мора да се односи на све јавне функционере од 1990. године до данас.

Оценио је да би расписивање ванредних парламентарних, истовремено са редовним београдским изборима представљало злоупотребу демократских тековина, и да би, уколико власт распише и ванредне опште изборе, иако за тим нема политичке потребе, то било и “вређање институција”.