Демократска странка Србије на београдске изборе излази самостално

Председништво Демократске странке Србије је на предлог Градског и Извршног одбора донело одлуку да на београдским изборима странка наступи самостално.

 

Имајући у виду сложену политичку ситуацију у земљи и потребу настављања борбе за очување угроженог државног интегритета, Демократска странка Србије се као државотворна странка  искрено залагала, као што је више пута и јавно назначено, за дугорочну сарадњу и заједнички изборни наступ политички сродних странака. Међутим, морамо да констатујемо да није било слуха за наш став о потреби очувања и јачања сарадње национално одговорних опозиционих странака.

 Стога ће ДСС, са новим људима, eнергијом и извршеном сменом генерација, иако  у неповољним изборним условима, одлучно упознавати београђане са својом визијом за Београд. Градски избори ће бити прилика за представљање и сучељавање различитих виђења развоја града, предлога побољшања живота у њему, повећања одговорности у вођењу градскихпослова и трошењу буџетских средстава као и учешћа грађана у процесу доношења одлука.

 

Уверени смо да ћемо од грађана добити подршку за свој програм развоја главног града, изражену јасним, конкретним и реално изводљивим предлозима и пројектима.